Yeni Prince of Persia Oyunu Bu Yılın Sonlarında Çıkacak 

Söylentiye göre, popüler indie roguelike Dead Cells’in arkasındaki stüdyo olan Evil Empire tarafından yeni bir Prince of Persia oyunu geliştiriliyor ve bu yılın sonlarında piyasaya sürülebilir. Ubisoft’un efsanevi Prince of Persia serisi, Ocak ayında övgü dolu eleştiriler almak üzere Prince of Persia: The Lost Crown adlı yeni bir yandan kaydırmalı spin-off piyasaya sürüldüğünde 10 yılı aşkın süredir neredeyse hareketsiz durumdaydı. Satışlarda düşük performans gösterdiği bildirilmesine rağmen The Lost Crown, platform oluşturma, dövüş ve bulmaca çözmeyi harmanlayan Metroidvania oynanışıyla övgü topladı. 

Gerçekten de Prince of Persia: The Lost Crown, seri için sağlam bir geri dönüş olarak görülüyor ve Ubisoft şimdiden daha fazlasının geleceğini ima ediyor. The Lost Crown için bu yılın başlarında oyunun bildirilen bazı teknik sorunlarını gideren yeni bir güncelleme yayınlandı ve yönetmen Mounir Radi gelecekte daha fazla ücretsiz içerik sözü verdi. Bu arada Ubisoft Pune, 2003 yapımı sevilen Prince of Persia: The Sands of Time oyununun yeniden yapımı üzerinde çalışıyor ve stüdyo yakın zamanda, bildirilen gecikmeye rağmen geliştirmenin iyi bir şekilde ilerlediğini açıkladı. 

En azından Insider Gaming’in özel bir raporuna göre, bu yeniden yapım ufuktaki tek yeni Prince of Persia oyunu olmayabilir. Başarılı Dead Cells’in arkasındaki bağımsız stüdyo olan Evil Empire’ın, 2019’daki Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda Ubisoft ile görüştükten sonra son dört yıldır bu yeni oyun üzerinde çalıştığı söyleniyor. The Rogue Prince of Persia başlıklı bu projenin, söylendiğine göre sürekli ücretsiz güncellemeler alacak ve topluluk geri bildirimlerine göre gelişmeye devam edecek bir Roguelite olmak. 

                                Dead Cells Studio, Pers Prensi Roguelite’ı Yapıyor 

Resmi bir çıkış tarihi doğrulanmadı, ancak söylentiler The Rogue Prince of Persia’nın bu yılın sonlarında Steam’de Erken Erişim olarak çıkacağını iddia ediyor; bu da Ubisoft’un 2019’dan bu yana Steam’de ilk kez piyasaya sürülmesi anlamına geliyor. Insider Gaming’in bu konuda sağladığı diğer tek ayrıntı Oyun, Fransız-Belçika çizgi romanlarından ilham aldığı söylenen sanat tarzıyla ilgili. 

Daha önce de belirtildiği gibi geliştirici Evil Empire, oyuncuların ada zindanlarından kaçmak için cesetlere sahip olabilecek bir varlığı kontrol ettiği doğaüstü öncülüyle büyük övgü alan karanlık 2018 roguelike oyunu Dead Cells’i üretmesiyle tanınıyor. Şubat ayında, yayıncı arkadaşımız Motion, Dead Cells’in artık güncelleme almayacağını duyurmuştu ve görünüşe göre arkasındaki stüdyoları başka projelere devam etmek için serbest bırakmıştı. Bu projelerden biri yepyeni bir Prince of Persia oyunu gibi görünüyor ve bu doğrulanmamış söylentilerin doğru olması durumunda Evil Empire’ın uzun süredir devam eden seriye neler katacağını görmek ilginç olurdu. 

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin :