CS: GO Dünyasını Sallayan İki Velet Bit ve Monesy

CS: GO Dünyasını Sallayan İki Velet Bit ve Monesy

Zywoo‘nun 2019’daki etkisinden beri CS:GO’da bizi heyecanlandıracak genç yeteneklere aç kalmıştık. Ta ki, Navi Junior bizi doyurana kadar.

Uzun yıllardır HLTV listelerinde Top 10’dan düşmeyen, ancak majör turnuva kazanamayan Navi‘ye majorü kazandıracak olan b1t takıma katıldığında kimse olacaklardan haberdar değildi.

Yıllardır CS: GO dünyasının zirvesinde oturan, ancak bir türlü major turnuva kazanamayan S1mple‘a, genç bir yeteneğin major kazandırmasını kimse beklemiyordu.

Öte yandan, b1t’in, akademiden takım arkadaşı olan m0NESY, 600.000 dolara G2‘ya transfer olduğunda bu durumun tam tersi söz konusuydu. Büyük beklentilerle, 600.000 izleyicinin gözleri önünde, ciddi baskı altında, son dönemlerin en büyük offline turnuvası olan IEM Katowice‘de boy gösteren 16 yaşındaki m0NESY ve yeni kaptanıyla G2, tüm beklentileri karşılayarak, Faze ile karşılaşacağı finale ulaştı.

3 haritada toplam 6 uzatmanın oynandığı, uzamayan tek maçın da 16 14 bittiği, 1,12 milyon anlık izleyici sayısına ulaşarak rekor kıran, heyecandan tırnak yedirten final karşılaşması CS: GO severlere özledikleri heyecanı yaşattı. 27-31 Faze galibiyetiyle sonuçlanan Mirage haritası son dönemlerin en heyecanlı maçı oldu.

Sonuç olarak, Valorant’ın popülerliğinin artmasıyla kalıcılığı sorgulanan CS: GO kitlesi, gösterdiği milyonluk ilgiyle adeta “Biz buradayız, hiçbir yere de gitmiyoruz!” demiş oldu diyebiliriz.

CS: GO sahnesini yeniden canlandıran bu iki büyük yeteneği ilgiyle takipte olacağız. CS: GO severleri, izlerken heyecandan yerinde duramayacakları turnuvalar bekliyor, darısı CS:GO Türkiye ve Eternal Fire‘ın başına diyelim.

 

Derya “ZadoZ” Üçpınar

Comments (1)

  • reply

    Nuray

    Başarılarınızın devamı dileklerimle

    Mart 8, 2022

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin :