4.04 Yaması Detaylı İnceleme: Omen

Valorant betadan itibaren Valorant severlerin gözdesi olan Omen, oyunun casual kısmında asla popülerliğini kaybetmese de son dönemde win rate’inin (kazanma oranı) düşük olması sebebiyle Radiant elo maçlarında ve profesyonel sahnede neredeyse görülemez hale gelmişti.

Riot Games’in son güncellemesinde gelen hem çeşitli Omen değişiklikleri hem de Omen’in rolünde ona alternatif olarak Omen’in sahne ışığını söndüren ajanlara gelen değişiklikler, Omen fanatiklerinin yüzünü güldürecek.

“Omen’in oynanma oranının önümüzdeki 7 günde yüzde 20’ye kadar çıkmasını bekliyoruz”

Valorbuff  istatistiklerine göre, son 7 günde oynanma oranı yüzde 2,7’ye kadar düşen Omen’in oynanma oranının önümüzdeki 7 günde yüzde 20’ye kadar çıkmasını bekliyoruz. Yamadan sonraki ilk 7 günde, Omen’in, ağırlıklı olarak, onun yeni metadaki yerini anlamaya çalışan oyuncular tarafından yoğun oynanacağını düşünüyoruz. Omen, bu “test” döneminin ardından metada yer bulabilirse, bu oranının, Radiant eloda yüzde 15lerde dengelenmesini bekliyoruz.

Eğer, Omen, Radiant eloda, bu “test” süresince oyuncuların gözünü dolduramazsa bile oynanma oranının yüzde 2,7’ye kadar düşmesini çok olası bulmuyor ve yüzde 7 civarında seyretmesini bekliyoruz.

“patlayıcı oyun tarzı, eğlenceli oyun deneyimi ve yüksek outplay potansiyeli”

Omen’in kaderinin belirleneceği 7 günde, gidişatı belirleyecek en büyük faktör Omen’in win rate’i. Omen: patlayıcı oyun tarzı, eğlenceli oyun deneyimi ve yüksek outplay potansiyeli ile Valorant severlerin kalbinde tahta sahip olduğu için bu win rate, yüzde 43 gibi çok düşük bir orana düşmediği sürece hiçbir ligde karakterin seçilme oranında büyük bir sıkıntı yaşayacağını öngörmüyoruz. Ancak, Radiant eloda bu farklı olabilir.

Radiant eloda düzenli seçilmek için Omen’in, kazanma oranlarında en az yüzde 49’u bulması gerektiğini düşünüyoruz. Sonuç olarak, Omen’in oyuncuya sunduğu patlayıcı ve eğlenceli oyun stili, oynanma miktarını, düşük başarı oranlarından koruyan bir tampon olsa da bu tamponun etkisinin, genel rekabetçi havuzunda, Radiant eloda olduğundan daha etkili olacağını söyleyebiliriz.

 

Peki önümüzdeki 7 günde oyuncuların win rate’ini belirleyecek faktörler neler?

“4.04 yaması, oyun dengesi anlamında Riot’tan çok büyük bir adım. Kontrol uzmanı rolünün her takımda bulunması gereken bir rol olması ve bu roldeki ajanlara yapılan müdahalelerin miktarı ve çeşitliliği, tüm serverlarda oynanan maçların hissedilebilir derecede değişimini beraberinde getiriyor.

“Lıttlefınger’ın da dediği gibi kaos bir merdiven”

Bu belirsizlik dönemi de yanında kaosu getiriyor. Littlefinger’ın da dediği gibi kaos bir merdiven arkadaşlar. Bu metayı ilk çözen ve bu değişikliklerle gelen yeni mekanikleri hızlı çözen takımlar ve oyuncular sıralamaları yerinden sallayabilir.

“kontrol uzmanı rolünde hangi ajan ya da ajanların ön plana çıkacağı”

Bu noktada, başarı yakalamak ya da takip ettiği takımın başarıya nasıl ulaşması gerektiğini analiz etmek isteyen arkadaşlarımızın kendine sorması gereken ilk sorular; kontrol uzmanı rolünde hangi ajan ya da ajanların ön plana çıkacağı ve bu ajanlara gelen değişikliklerin, oyun içinde bu ajanlara hangi yönlerde avantaj hangi yönlerde dezavantaj olacağıdır.

“tier listemde emin olamadığım tek ajan Brimstone”

Ben, bu noktada, başka birçok oyuncu gibi, kendi main ajanım da olan Omen’in, ajanlar arasında en büyük yükselişi yakalayacağını düşünüyorum. Tahminimce, haritaya da bağlı olarak, Radiant eloda Omen zirveye yerleşir, ancak Viper da Breeze gibi Viper seçme zorunluluğu taşıyan haritalarda öne çıkabilir. Brimstone’a gelen hız değişimi ise özellikle rekabetçi oyun modunda çok etkili olabilir, fakat profesyonel sahnede nasıl bir etkisi olacağını söylemek için erken. Kontrol uzmanı tier listemde emin olamadığım tek ajan Brimstone. Onun başarısını hız bonusunun nasıl kullanacağı belirleyecek.

“Bu yaratıcı oyuncular, rekabetçi sahnede öne geçmeniz için size ilham olabilecek fikirler çıkarabilir.”

Valorant’ın 4.04 metası, yaratıcı oyuncuların öne çıkabileceği bir dönem olacak. Kitlenin önüne geçmek isteyen oyunculara, Sean Gares, Codey ve tabiki Tenz’i izlemelerini öneriyorum. Bu yaratıcı oyuncular, rekabetçi sahnede öne geçmeniz için size ilham olabilecek fikirler çıkarabilir.

Profesyonel sahnede ise metanın kaderini bize dünyanın en yaratıcı IGL’leri (In Game Leader) gösterecek. Bu noktada da Steel’ı öneriyorum. Şu an aktif oynamadığı için yayınlara önem veren Josh ‘steel’ Nissan elo ve sıralama isteyen oyunculara mentorluk yapabilir.

savunma tarafında inanılmaz patlayıcı erken push şansları yaratabilir

Yeni fikirler denemek isteyen rekabetçi arkadaşlarıma Omen’i öneriyorum. Özellikle paranoyasına gelen değişiklik, savunma tarafında inanılmaz patlayıcı erken push şansları yaratabilir.

Bir örnek vermem gerekirse, Bind haritasında, savunmada yarım eko yaptığınız bir el, 2 arkadaşınızı B’de Hookah ve Long’da omuz attırıp, ses dinletip, iki tane bileğine güvendiğiniz arkadaşı, paranoyanızla A shorttan pushlatabilirsiniz. B’de info geldiği anda, yeni, daha hızlı sisinizi kullanmak, onlara kaçmak için zaman sağlarken 2 agresif arkadaşınıza da arkalamak için zaman kazandırabilir.

Ayrıca, ışınlanmanızla “teleport fake”i atabilir, karşı takıma ciddi bir baskı oluşturarak takım arkadaşlarınızı zafere hazırlayabilirsiniz.

Yeni dönemde tüm arkadaşlarıma iyi şanslar ve iyi eğlenceler. Hak edenler kazansın diyorum.”

GLHF

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin :