CS:GO’nun Son Major Blast Yayını 1,5 Milyon İzleyiciyi Geride Bıraktı 

CS:GO’da düzenlenecek son Major olan 2023 BLAST.tv Paris Major, finalleri sırasında 1,52 milyonluk en yüksek izleyici sayısını kaydederek, onu oyunun tarihindeki en popüler üçüncü etkinlik haline geldi. 

Espor veri platformu Esports Charts tarafından kaydedilen istatistikler, izlenen saatler söz konusu olduğunda da Paris Major’ın ilk beş CS:GO etkinliğine girdiğini görüyor. Etkinlik toplamda 58,89 milyon saat izlendi ve 116 saatlik yayın süresi boyunca ortalama 507.688 izlenme elde etti. 

En yüksek izleyici sayısı etkileyici olsa da, BLAST.tv Paris Major’ın, oyunun bir önceki ana oyunu olan IEM Rio Major 2022’yi ortalama izleyici sayısı ve izlenen saat açısından geçemediğini not etmek önem arz ediyor. IEM Rio Major, ortalama 548.100 izleyici ile 127 saatlik yayın süresi boyunca 69,5 milyon saat kaydetti. 

Bir BLAST temsilcisi, Esports Insider’a, turnuva organizatörünün yeni görüntüleme platformu olan BLAST.tv’den gelen izleyici sayısının Esports Charts tarafından sayılmadığını söyledi. BLAST.tv, Major’ın 4k akışına ve yalnızca platformda bir etkinlik sonrası şova izin verdiğinden, etkinlik sırasında platform yoğun bir şekilde zorlandı. 

BLAST, Esports Insider’a şirketin kendi platformunun istatistiklerini entegre etmek için Esports Charts ile çalıştığını doğruladı. Bu yazı yazıldığı sırada BLAST tarafından kesin rakamlar açıklanmadı ve bu nedenle gerçek izleyici sayılarının ne kadar yüksek olduğunu bilmek mümkün değil. 

En popüler eşleşme, memleketi espor organizasyonu Team Vitality ile Almanya merkezli mazlum GamerLegion arasındaki büyük finaldi ve eski galip ayrıldı. Ortalama izleyici sayısıyla ilgili olarak Team Vitality, yaklaşık 666.000 ortalama izleyici toplayarak turnuvadaki en popüler organizasyon oldu. Bunu Heroic (519.700) ve FURIA (485.100) izledi. 

Ortalama izleyici sayısına göre ilk beş espor organizasyonu arasında yer almamasına rağmen GamerLegion’un maçları, etkinlik boyunca toplam 10,9 milyon izlenme saati ile en yüksek izlenme saatini kaydetti. 

Bir sonraki Binbaşı, oyun Global Offensive’den CS2’ye geçerken Counter-Strike’da yeni bir çağın girişini görecek. 2024’te gerçekleşmesi planlanan Major, Kopenhag’da PGL tarafından yapılacak. 

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin :