CSGORoll, ACMA Soruşturmasının Ardından Avustralya’da Yasaklandı

CS:GO skin kumar ve ticaret sitesi CSGORoll, Avustralya İletişim ve Medya Otoritesi (ACMA) tarafından yapılan bir soruşturmanın ardından Avustralya’da geri çekildi. 

CSGORoll’un Avustralya pazarından çekilmesi, yakın zamanda 18 yaşına giren CS:GO oyuncusu Ilya “M0nESY” Osipov tarafından yoğun bir şekilde tanıtılan G2 Esports ile tartışmalı ortaklığından sadece iki hafta sonra geldi. 

ACMA soruşturması, CSGORoll’un şu anda ülkenin Etkileşimli Kumar Yasası 2001 kapsamında yasa dışı olan “kumarhane tarzı çevrimiçi oyunlar” sağladığını ortaya çıkardı. 

CSGORoll, bir görünüm ticaret platformu olmasının yanı sıra, kullanıcıların oyun içi öğeleri çeşitli kumarhane oyunlarında kullanılabilecek bir para birimine dönüştürmesine olanak tanıyor. Özellikle kazançlar, üçüncü taraf platformlar aracılığıyla gerçek paraya dönüştürülebilen görünümler şeklinde ödeniyor. 

Avustralya’nın Etkileşimli Kumar Yasası 2001, para veya “değeri olan başka herhangi bir şey” için oynanan kumarhane tarzı çevrimiçi oyunları yasaklıyor. 

Karar, hem esporlarda hem de bahislerde cilt kumarının faaliyet gösterdiği gri alanı vurgulamaya devam ediyor. Düzenlenmemiş ve reşit olmayanlar için kumar sunan çok sayıda site nedeniyle CS:GO’da ciltle kumar oynamanın uzun ve tartışmalı bir geçmişi de var. 

ACMA Başkanı Nerida O’Loughlin, devlet kurumunun kararını şöyle açıkladı: “Avustralya’da ister Avustralya doları, kripto para birimi veya bu durumda çevrimiçi oyun görünümleri olsun, para veya değerli bir şey için oynarken çevrimiçi kumarhane tarzı oyunlar sağlamak yasaktır. 

“Dış görünüm kumar hizmetleri, bir gençlik pazarına girdikleri ve oyuncuları kumarbazlara dönüştürme potansiyeline sahip oldukları için özellikle endişe verici.” 

CSGORoll’un geri çekilmesinin yanı sıra, sitenin ana şirketi Feral Holdings Limited’e resmi bir uyarı verildi. 

Bu yılın başlarında, CS.MONEY ve CS.TRADE gibi bazı büyük CS:GO Skin alım satım siteleri, kar amacı gütmeyen Skin Traders Alliance’ı kurdu. İttifak, sürdürülebilir pazar gelişimi için güvenli ve şeffaf bir alan yaratmayı hedefliyor. 

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin :