Fortnite’a Olimpiyat Espor Haftası Geliyor

Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve Singapur Ulusal Olimpiyat Konseyi, Fortnite’ın yaklaşan Olimpik Espor Haftası’na dahil edildiğini duyurdu. Fortnite, Uluslararası Atıcılık Sporları Federasyonu’nun desteğiyle seriye gireceği duyuruldu. 

Fortnite, uluslararası e-spor müsabakalarının temelini oluşturan battle royale moduyla bilinmesine rağmen, Olimpik Espor Haftası bu oyun modunu içermeyecek. Olimpiyat Espor Haftası organizatörleri, spor atıcılığına odaklanan özel olarak tasarlanmış bir Fortnite Kreatif adası olan Fortnite’ta “ISSF spor atıcılık adası” nı yarattı. 

Organizatörlere göre, Fortnite esporunun en üst kademesi olan Fortnite Şampiyonu Serisinden (FNCS) 12 oyuncu, adada çeşitli şut mücadelelerinde yarışacak. Organizatörler, “adanın spor atıcılık yarışmasını yansıtmak için yapıldığını ve keskin nişancıların hedefe nişan alma doğruluğunu teste tabi tutacağını” açıkladı. 

Fortnite’ın etkinliğe bu kadar yakın bir zamanda dahil edilmesi, diğer tüm oyunların önceden duyurulduğu düşünülürse, Olimpik Espor Haftası için nispeten şaşırtıcı. Yine de, Fortnite’ın dahil edilmesi, yarış oyunları, okçuluk, yelkencilik ve diğerleri dahil olmak üzere toplam oyun çetelesini 10’a çıkarıyor. 

Bir başka şaşırtıcı yön de, çoğunlukla oyunun genellikle gerçekçi bir atış deneyimi ile bilinmemesi nedeniyle Fortnite’ın dahil edilmesidir. Fortnite harita oluşturma araçları baya yaratıcı, ancak gerçek sporu ne kadar iyi taklit edebileceklerini göreceğiz. Ancak Fortnite espor oyuncularının turnuvada yer alacak olması insanda merak uyandırmıyor değil. 

Fortnite, Just Dance, Grand Turismo, Tennis Clash ve Virtual Regatta gibi bir dizi oyuna katılıyor. Olimpik Espor Haftası’nda yer alan oyunların seçimi, espor endüstrisinden yaygın eleştiriler aldı ve eleştirmenler, oyun seçimlerinin en iyi ihtimalle sorgulanabilir olduğunu belirtti. 

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin :