Halo: Infinite’in ve Halo Serisinin Gidişatı

Halo: Infınıte ve Halo Serisinin Gidişatı 2022

Halo: the Master Chief Collection’un, yani Halo 5: Guardians hariç bütün Halo oyunlarını, 2019 yılında bilgisayar platformuna getirmesiyle birlikte üzerine ilgiyi yavaş yavaş yeniden çeken Halo serisi, 2020 yılında Halo: Infinite’i çıkaracağını duyurmuştu.

2020 yılında Corona Virüsü’nün patlamasıyla yeni Halo oyunun yayımlanması bir yıl ertelenmişti, ancak Cyberpunk faciası yüzünden oyunun ertelenmesi tepki çekmemişti. Halo: Infinite’in çoklu oyuncu modunu 15 Kasım 2021’de Halo serisinin 20. yılının şerefine ücretsiz sunan 343 Industries, 8 Aralık 2021’de ise oyunun hikâye modunu yayımlamıştı. Yayımlanmasına kısa bir süre kala geliştiriciler, Halo serisinin en sevilen, kendisini, türünde özgün kılan özelliklerinin yani Forge ve Splitscreen özelliklerinin oyun yayınlandıktan bir süre sonra ayrıca bir güncelleme ile oyunculara sunacağını söylemesiyle oyunu erteleme kararında alamadığı tepkileri almayı başarmıştı.

Oyunun açık dünya türüne giriş yapması endişelere sebep olurken, hikâye ve oyuncuların sevdiği o “Halo” hissiyatını yaşayabildikleri bir oyun sunmayı başaran 343 Industries, Halo Reclaimer üçlemesindeki istatistiki olarak en başarılı oyununu yayımlamış oldu.

Uzun süredir 343 Industries hayran kitlesi tarafından ağır topa tutuluyor olmasına rağmen son oyunda öncekilere nazaran daha iyi iş başarmış olsa da Halo: the Master Chief Collection’dan daha kötü XP kazanım ilerleyişi, marketteki kozmetik ürünlerin pahalılığı, rekabetçi alanda oyuncuyu rütbelendirme şekli, mikro alım-satım işlemlerinin çokluğu yine ağır topa tutulmuş, ancak topluluğa kulağını tıkamayarak geri bildirimler sayesinde hızlı güncellemeler ile hayran kitlesini tatmin etmeyi sürdürmeye devam etmiştir.

“Son altı aydır bütün dikkati üzerinde toplayan Halo serisi, oyuncu kaybının önüne geçememektedir”

343 Industries ve Paramounts+ iş birliği içerisinde çıkaracağı dizide iş birliği içinde olduğunu daha önceden duyurmuş, 31 Ocak 2022’de ise orijinal evrenden ayrı bir evrende geçen Halo dizisinin fragmanı Paramounts+ tarafından yayımlanmıştı. Son altı aydır bütün dikkati üzerinde toplayan Halo serisi, özellikle Forge ve Splitscreen özelliğinin eksikliği nedeniyle oyuncu kaybının önüne geçememektedir. Orijinal evrende geçmeyeceği belirtilmesine rağmen yeni dizide Master Chief’in yüzünün gösterileceği, fragmandaki Cortana’nın holografik şeklinde olmayışı, bazı beyaz tenli karakterlerin siyahi olacağı gibi haberler kötü gidişatı daha da kötüleştirmektedir.

Geliştiriciler daha önce Halo: the Master Chief Collection’a sezonluk güncellemeleri Infinite’in çıkışından itibaren 343 Industries takımının iki ayrı oyuna aynı anda yetişemeyeceği nedeniyle sonlandıracağını ancak H: MCC’ye yeni güncellemeleri hazır olduğunda süreceklerini belirtmişlerdi.

Bunun yanında 2021 yılında çıkış yapan diğer oyunların hüsranı, hatta Battlefield’ın son oyununun başarısızlığından yaptığı açıklamalarda laf arasında Halo’ya da itiraf edermişçesine dokundurmuştu. Son yıllarda iyi oyunların çıkmayışı, Halo Infinite’in eksilerini oyuncuların gözlerinde ekarte etmeyi başarmış, yılı en iyi kapatan oyun olarak yerini piyasada almıştı.

Bütün bunları göz önünde bulunduran ve bundan dolayı umudunu kaybetmeyen hayran kitlesi, ilgisini oyunun üzerinden fiili olarak kaybetmiş gözükse de sosyal medyada sıkı takip ile oyuna geri dönmeyi bekliyor. Bu süre boyunca geribildirim vererek 343 Industries’in yol haritasını çizmesine katkıda bulunuyor.

Yine de unutulmamalıdır ki; yirmi yıldır süregelen bu oyun ana hayran kitlesini büyütmüş orta yaşlı insanlara dönüştürmüştür. Çoğumuzun bilgisayar oyunlarından eskisi gibi zevk almadığımızı hissettiği zamanlar olmuştur. Bu göz önüne alındığında ise 343 Industries’in tatmin etmekte çok zorlanacağı bir hayran kitlesinin olduğu aşikârdır. Hep beraber bekleyip

Halo serisinin akıbetini oturup izleyeceğiz.

Osman “Crennips” Kamış

Meraklısına incelemeler: Age of Empires, Valorant

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin :