Nvidia Yeni Nesil Yapay Zeka GPU’larını Tanıtıyor 

Dünyaca ünlü teknoloji şirketi Nvidia, etkileyici yapay zeka teknolojisine sahip en yeni yeni, güçlü GPU ürünlerini sergiliyor. Nvidia’nın merakla beklenen Küresel Teknoloji Konferansı öncesinde, dünyaca ünlü teknoloji şirketi, hayranlarına bazı güçlü yeni nesil GPU’lara yeni bir bakış açısı kazandırdı. Bu yeni GPU’lar, Nvidia’nın son birkaç yılda giderek daha fazla ilgilenmeye başladığı yapay zeka tarafından destekleniyor. Nvidia, hayranları ve gelecekteki müşterileri heyecanlandırmak için yeni AI GPU’larını erkenden tanıttı. 

Geçtiğimiz birkaç on yılda Nvidia, geniş yelpazede güçlü, performans odaklı ürünler sunarak, yeni nesil video oyunları ve bilgisayar teknolojisine öncülük etmeye devam etti. Daha güçlü araçlar, ışın izleme gibi inanılmaz özelliklerin modern video oyunlarında hızla standart hale gelmesiyle geliştiricilerin ortamın sınırlarını zorlamaya devam etmelerine olanak tanır. Yapay zekanın gelişi, Nvidia’yı yeni teknolojiler üzerinde çalışmaya, daha güçlü ürünler ve etkileyici yapay zeka yaratıcı araçlar yaratmaya yöneltti. 

Yeni Nvidia GPU Ayrıntıları 

Yaklaşık 16.000 üyeyi ağırlayan Küresel Teknoloji Konferansı öncesinde tüm gözler Nvidia’nın üzerindeydi. Ancak Reuters’e göre Nvidia, geliştiricilere gösteriden önce en yeni nesil AI GPU’larının ön izlemesini vermişti. Yıllık konferansından önce Nvidia, yakında çıkacak olan Blackwell AI GPU’larını sergiledi. Firmanın CUDA platformunda da önemli ilerlemeler kaydedildi. Nvidia, Blackwell GPU’larını sektördeki bir sonraki evrim olarak görüyor ve onu pazarın büyük bir “Yapay Zeka silahı” olarak adlandırıyor. 

Spesifik olarak Blackwell GPU’lar HBM3e belleğe, yükseltilmiş teknik özelliklere ve diğer gelişmiş özelliklere sahip olacak. Raporlara göre yeni nesil GPU’lar şimdilik chiplet (MCM) tasarımı veya klasik tasarım kullanabilir, ardından 2025’te çoklu paket revizyonuna geçebilir. Raporlar, yeni GPU’ların performans açısından H100’ün yerini alabileceğini iddia ediyor. popülerlik. Hızlandırıcının daha iyi bellek özelliklerinin yanı sıra 16-Hi yığınlara sahip olacağı iddia ediliyor. Yapay zeka şüphesiz şirketin odak noktası olmaya devam edecek; Nvidia’nın 2024’ün başlarında dava edildiği bir konu. 

Nvidia GPU seçimi söz konusu olduğunda çok sayıda seçenek mevcut; 4090 serisi, birçok oyuncunun istek listesinin başında yer alıyor. En iyi Nvidia 4090 GPU’lar, performans söz konusu olduğunda Intel ve AMD gibi rakiplerle karşılaştırılamaz. 

Yapay zekaya yönelik bu yeni geçişin bir parçası olarak, yakında çıkacak birçok oyun, Nvidia’nın yeni üretken araçları sayesinde oyuncuların ilgisini daha da artırmak için yapay zeka teknolojisini kullanacak. Geliştirici Perfect World Games’in sunduğu World of Jade Dynasty, yüksek detaylı dudak senkronizasyonu yetenekleri üretmek için Nvidia’nın muhteşem Audio2Face araç setini kullanacak. Bu etkileyici, yeni çağ Nvidia teknolojisi, RealityArts Studio ve Toplitz Productions’ın Unwake gibi diğer oyunlardaki yüz hareketlerini doğru bir şekilde tasvir etmek için de kullanılacak ve yapay zekanın burada kalacağını gösteriyor. Donanımın yanı sıra Nvidia, GeForce Now gibi çeşitli kullanışlı yazılımlara da sahiptir. 

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin :