Twitch, CS:GO skin kumar sponsorluklarını yasakladı 

Akış platformu Twitch, Topluluk İlkelerini CS:GO gibi dış görünüm kumar sitelerinin tanıtımının ve sponsorluğunun yasak olduğunu açıkça belirtmek için güncelledi. 

Hareket, Twitch’in kumar içeriği, özellikle de lisanssız siteler üzerindeki son baskısını daha da sağlamlaştırıyor. 

Yeni güncellenen yönergeler uyarınca Twitch, yasaklanmış kumar içeriği bölümüyle ilgili bir SSS’de “politikamız kapsamında dış görünüm kumarının tanıtımı veya sponsorluğunun yasak olduğunu” vurguladı. 

Twitch, topluluk yönergelerindeki bu değişikliği henüz kamuya açık bir şekilde ele almadı, bu nedenle bu kuralların ne kadar katı bir şekilde uygulanacağı net değil. Dün yürürlüğe girmiş gibi görünen değişikliğe rağmen, skin kumar sitelerinin tanıtımını yapan Twitch yayıncıları hala var. 

Görünüşe göre bu değişikliğin, kumar teklifleri olmayan CS:GO skin ticaret sitelerini etkilememesi gerektiğini belirtmekte fayda var. 

Avrupa espor organizasyonu G2 Esports’un Mayıs 2023’te CSGORoll ile bir ortaklık imzalamasıyla bu, 2023’te ilk kez CS:GO skin kumarının mercek altına alınışı değil. Twitch’in yeni yönergeleri göz önüne alındığında, bu ortaklığın nasıl etkileneceği belli değil. , CSGORoll’un G2’nin CS:GO takımının formalarında yer aldığını düşünürsek. Mayıs ayında CSGORoll, bir ACMA soruşturmasının ardından Avustralya’da da yasaklandı. 

Skin kumarı sponsorluğunun ve promosyonunun kaldırılması, yayıncılar üzerinde önemli bir ticari etkiye sahip olabilir. İçerik oluşturucu HOUNGOUNGAGNE yakın tarihli bir videoda, bu yıl Twitch’te izlenme süresi en yüksek 300 CS:GO yayıncısından 226’sının CS:GO skin kumar sponsorluğuna sahip olduğunu iddia etti. 

Geçen yılın sonlarında Twitch, platformun yasadışı kumarı önlemek için yeterince çaba göstermediği yönünde önde gelen yayıncılar tarafından eleştirilmesinin ardından, platformundaki düzenlenmemiş kumar içeriğine karşı baskı yapma girişiminde önemli adımlar attı. 

Buna, ABD’de veya güçlü kumar mevzuatına sahip diğer yargı bölgelerinde lisanslı olmayan slot, rulet veya zar oyunlarının akışını yasaklayacak şekilde politikasının güncellenmesi de dahil. 

CS:GO geliştiricisi Valve ayrıca CS:GO skin bahis pazarını sınırlamaya çalıştı. Mayıs 2023’te Valve’ın davranış kuralları, kumar oynamanın artık Steam’de yasaklanabilir bir suç olduğunu belirtecek şekilde güncellendi. Bu, Steam’in API’sini kullanan üçüncü taraf CS:GO skin kumar web sitelerini büyük ölçüde etkileyebilir. 

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin :