ŞAMPİYON ICARUS

LIDOMA VALORANT REBORN ŞAMPİYONU: PCIFIC ICARUS

            Lidoma VALORANT Reborn Topluluk Turnuvası’nda güçlü rakiplerine karşı üstünlük sağlayan takımımız. Şampiyon olmayı başardı.

İzleyiciler için oldukça keyifli olan turnuvayı PCIFIC şampiyon bitirdi. Turnuva organizatörü Lidoma ise turnuvaya oldukça iyi hazırlanmış bir şekilde VALORANT sahnesine çıktı. Play-off aşamaları için yayın imkânı sunan organizasyon sadece yayınlamakla kalmayıp sektörün önde gelen sunucularıyla seyir zevkini dörde katladı. Maçlar Özgür “Root” Alagül ile Anıl Can “Gtrst” Başaran’ın anlatımıyla sunuldu. Sadece bu da yetmiyormuş gibi çeşitli animasyon ve geçişlerle de seyircinin göz zevkini arşa çıkardı. Kimi zaman Replayler ile en iyi anları tekrar tekrar izletti.

             16 Temmuz günü duyrulan turnuvada takımımız 25-27 Temmuz tarihleri arasında ön elemelerde rahatça ilerleyek başarıyla play-off aşamalarına kaldı. Play-off aşamalarındaysa maziden bir dost, ligten bir takım ve kendini kanıtlamış bir takım ile karşılaştı.

ŞAMPİYONLUĞA GİDEN O YOL

            Play-off aşamalarında Newboss Esports, Team Galakticos ve Regnum Carya Esports ile 50000 liralık ödül havuzunun aslan payı için maçlara çıkan takımımız, önce eski dostu Newboss Esports ile maça çıktı. Maçı oldukça kolay bir şekilde 2-0 kazanarak eski dostumuzu lower bracket’e önden gönderdik.

            Biz eski dostumuzu lower-bracket’e kargolarken, Team Galakticos ve Regnum Carya Esports karşılaşması da bizim maçlarımızın ardından yapıldı. Takımımızın rahat zaferinden sonra yapması gereken tek şey upper-bracket’te diğer rakibini beklemek oldu. 28 Temmuz akşamının ilerleyen saatlerinde bu isim Regnum Carya Esports ekibi oldu.

            29 Temmuz günü Regnum Carya Esports ile upper-bracket finali için maça çıktık. Başta harika bir dominasyon ile maçı önde götürsek de karşılaşma üçüncü haritaya kaldı. Ne yazık ki üçüncü harita son anda elimizden kayıp gitti ve böylece lower-bracket’e geçtik. Gün bizim için henüz bitmemişti ve oynamamız gereken 3 maç daha vardı.

            Önden lower-bracket’e gönderdiğimiz eski dostumuz Newboss Esports ile bu sefer lower-bracket finalinde karşılaştık. İlk maça kötü başladık ve 13-8 kaybettik. İkinci haritaya geçtiğimizdeyse inanılmaz comebackler ile oyuna geri döndük. Bu comebackleri atarken çığ gibi büyüyen büyülü anlarımız sayesinde attık. Uzatmaya kadar giden maçta 14-12 kazandık ve eski dostumuzun 2-0 hayallerini suya düşürdük. Son maça geçtiğimizdeyse momentumu sürdürdük ve 13-10 kazandık.

            6 tane maça çıkmanın ardından ibreyi yeniden zirveye çevirmeyi başardık. Upper-bracket maçımızdan hemen sonra lower-bracket maçına çıkmak yorucu olsa da zafer bizim oldu.

            30 Temmuz’da büyük finale çıktık. Rakibimiz yine Regnum Carya Esports oldu. 5 maçlık serinin kazananı aynı zamanda 50.000 liralık ödül havuzunun aslan payına sahip de olacaktı.

 Yine bir PCIFIC klasiği yaptık ve comeback ile geri geldik. 10-5 önde giden Regnum Carya ekibine karşı arka arkaya 8 rauntluk dominasyon ile durumu 13-10 yapıp ilk haritaya noktayı koyduk.

Morallerini yerle bir ettiğimiz rakibimize ikinci maçta da darbe vurduk. 13-7 biten ikinci maçta da yine zafer ICARUS’un oldu. Kupayı kaldırmak için sadece bir maç kala, heyecan yaratalım diye bir defaya mahsus olmak üzere 1 maçı rakibimize verdik.

 Ancak yine de rakibimiz için kolay bir zafer olmasını istemedik. Önce kolay gibi gözükmesini sağladık sonra yine bir comeback atıp durumu eşitledik. Oyuncularımızın yıldızlaştığı bir sürü an yaşandı. Tamamen psikolojik bir savaşa çevirdiğimiz maçı sonunda rakibimizin kazanmasına izin verdik ve 5 maçlık serinin 4. maçına geçtik. Rakibimiz için adeta pirus zaferi olan 3. Maç onların mentalini tamamen bitirmişti.

Son maçta 13-4’lük rahat bir PCIFIC zaferiyle mutlak bir hakimiyet ile turnuvayı ŞAMPİYON olarak tamamladık. İşte böylesine yoğun bir hafta sonu geçiren takımımız, çabalarının karşılıklarını aldı. Sırada diğer şampiyonluklar var.

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin :