CS:GO KASALARININ FİYATLARINDAKİ OLAĞANDIŞI YÜKSELİŞ

Counter-Strike Global Offensive (CS:GO) oyuncuları, son aylarda oyun ekonomisinde alışılmadık bir olay fark ettiler. CS:GO kasalarının fiyatları önemli ölçüde bir artış gösterdi ve bu, birçok oyuncunun ben de dahil olmak üzere bunun neden olduğunu merak etmesine neden oldu.

Görünümler ve kasalar oyunun önemli bir yönü ve oyuncular bunları şans eseri bir eşya olarak alarak veya bir kasayı kutudan çıkararak elde edebiliyorlar. Bununla birlikte, son aylarda kasa açılışlarında olağandışı bir artış var  ve bu da piyasada bir kıtlığa yol açarak kasaların çok daha pahalı hale gelmesine neden oluyor.

Bir Reddit kullanıcısı olan u/fjedjik, açılış vakalarının sayısını takip ederek ve oyuncuların Şubat ayında 30,2 milyon vaka açtığını ve bunun Mart ayında 39,5 milyona çıktığını tespit ettiğini söyledi. Açıklardaki bu önemli artış, pazardaki eksikliklerin başlıca nedenleri arasında yer alıyor.

Counter-Strike 2’nin son duyurusu, dış görünümler hakkındaki heyecana katkıda bulunmuş olsa da, dış görünümler elde edilebilir kasaların fiyatlarındaki artışı açıklamıyor. Oyun içi düşürme sistemi tamamen rastgele ve oyuncular her hafta beklenmedik bir silah skini,kutu veya grafiti alabilir. Ancak, son zamanlarda ki kutu fiyatı artışı yüzünden her oyuncu kasasını topluluk pazarında satmak istemeyebiliyor, bu da mevcut kasa sayısını azalttığından kasa fiyatlarını tavan yaptırtıyor.

Kasa fiyatlarının ne zaman düşeceğine dair şu an için net bir gösterge yok fakat bazı uzman insanlar, oyunun geliştiricisi Valve’ın oyun içi kasa düşürme sayısını artırabileceğini veya Operasyon Düşürmesi kapsamında daha fazla kasa yayınlayabileceğini öne süren bir teklifte bulundu.  Ya da en kötü yıldızlar kullanılarak satın alınabilir bir sistem getirilmesi önerildi.

Valve’ın Steam Topluluğu pazarındaki CS:GO öğelerinin trendlerine tipik olarak müdahale etmediğini belirtmekte fayda var. Bu nedenle, oyuncular kasa açma sayısını azaltana kadar fiyatlar yükselmeye devam edebilir.

Sonuç olarak, CS:GO kasa fiyatlarındaki ani yükseliş, son aylarda kasa açılışlarındaki artışın bir sonucudur diyebiliriz. Counter-Strike 2’nin son duyurusu, dış görünümler hakkındaki heyecana katkıda bulunmuş olsa da, fiyatlardaki artışı tam olarak açıklamıyor. Valve’ın sorunu nasıl çözeceği henüz bilinmiyor ve oyuncuların fiyatların yakın zamanda düşüp düşmeyeceğini beklemesi ve yaşayarak görmesi gerekecek.

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin :